Selasa (10/3), Pemerintah Kota Probolinggo menerima kunjungan dari perwakilan United Cities and Local Government Asia Pacific (UCLG ASPAC) dan United Nations Economic and Sosial Commisions for Asia and the Pasific (UNESCAP).  Pemerintah Kota Probolinggo bekerjasama dengan UCLG-ASPAC dalam hal pengelolaan limbah padat menjadi energi.

Kota Probolinggo merupakan salah satu nominasi dari 3 kabupaten/kota lain (Kota Jambi, Kabupaten Malang, Kota Malang)yang akan menjadi pilot project dalam hal pengelolaan sampah padat. Perwakilan organisasi dunia ini menyampaikan paparan hasil baseline survey pengelolaan sampah sementara yang sudah dilakukan pada 9-16 Februari 2015 sebagai tindak lanjut kerjasama.

Mereka juga mengkonfirmasi kesediaan pemkot dalam penyediaan lahan untuk kegiatan pembangunan instalasi biogas. Mereka juga telah menyurvey dua lokasi yang direkomendasikan untuk pembangunan instalasi biogas, yakni TPA Ungup-Ungup dan Pasar Hewan. (antz)

Unofficial Translation

On Tuesday (10/3), Probolinggo city government was visited by the delegacy of United Citties and Local Government Asia Pacific (UCLG ASPAC) and United Nations Economics and Social Commissions for Asia and The Pacific (UNESCAP). Probolinggo city government collaborated with UCLG ASPAC in terms of making energy from solid waste.

Probolinggo city is one of the 3 other region nominees (Jambi city, Malang Regency, and Malang city) that would become the pilot project in term of solid waste management. The world organization delegacy presented about the result of baseline survey of temporary waste management that has been held on 9-16 Pebruary 2015 as the follow-up of the collaboration.

The delegacy also confirmed about the readiness of the city government in order to provide the land for the biogas instalation. They have been surveyed in two location that recommended for the biogas instalation, those are Ungup-Ungup landsfill and the cattle market.